استاد حوزه علمیه قم، بیان کرد: نشست ها و کنفرانس ها این فرصت را فراهم می کنند که نسبت هایی که به تشیع داده شده است و نیز بالعکس، نسبت هایی که به اهل سنت داده می شود، توطئه ها و تهمت هایی که دشمن برنامه ریزی کرده است را روشنگری کرده و خنثی سازد.
فعال مدنی لبنانی اظهار داشت: افراطیگریهای مذهبی، تعصبهای طایفهای و نژادی و تکیه بر رویکرد تکفیر دیگران، از عوامل داخلی شکست در زمینه تحقق وحدت هستند.
رشا روابح با بیان اینکه مخرب ترین شکل اختلاف برای وحدت اسلامی، اختلاف سیاسی است، اظهار کرد: این اختلاف به شکل اعتقادی تثبیت می شود زیرا اختلافات اعتقادی کنونی میان فرق اسلامی مبتنی بر یک جهت گیری سیاسی است.
مولوی حق پرست اظهار کرد: یکی از برنامه های دقیق غربی ها، ایجاد تفرقه و اختلاف بین امت اسلامی است. بنابراین لازم است مسلمانان بیش از هر زمان دیگر بر مسئله بیداری اسلامی و اهداف تمدن اسلامی تمرکز کنند.
رئیس هیئت افتای اهل سنت بوشهر اظهار داشت: خداوند متعال همواره به مسلمانان تاکید میکند اگر اختلافی هم دارید، نباید اجازه دهید تا آن اختلاف به نزاع برسد. در واقع حمله مسلمان به مسلمان دیگر حرام است و مسلمانان باید از یکدیگر محافظت کنند.
شیخ عبدالعزیز اظهار کرد: ما مسلمانان نمیتوانیم به دنبال از بین بردن این اختلافنظرها باشیم، چراکه وجود اختلافنظر کاملا طبیعی است. اختلافنظر جزئی جداییناپذیر از طبیعت انسانی است و باید به دنبال از بین بردن منازعه و خصومتورزی باشیم.
امام جمعه اهل سنت تایباد تاکید کرد: پیامبر بزرگ اسلام مقام بسیار بزرگی بوده اند که همه ما مسلمانان باید خود را با اعمال آن حضرت وفق دهیم و تابع دستورات ایشان باشیم.
شیخ محمود محمد الزعبی، اندیشمند لبنانی تصریح کرد: فلسطین، یک مسئله اصلی و محوری در جهان اسلام به شمار میرود و مسئلهای است که همه ما در امت اسلامی را به یکدیگر پیوند میدهد.
معاون بین الملل مجلس وحدت مسلمین پاکستان تصریح کرد: برگزاری کنفرانسهای بزرگ و مشارکت علمای شیعی و سنی در این کنفرانسها، نقش مهمی در تقویت وحدت اسلامی دارد؛ این اقدامات موجب میشود تا اگر شک و شبههای میان برخی مذاهب اسلامی نسبت به یکدیگر وجود داشته باشد، از بین برود.
امام جمعه اهلسنت بندرعباس اظهار داشت: همه ما مسلمانان باید بدانیم که اختلاف یک امر طبیعی است و ما چون این مسئله را درست متوجه نشده ایم امروز به مشکلاتی بر خورده ایم، همانطور که خداوند متعال در سوره هود به این مسئله اشاره کرده است.
رئیس شورای عالی مجمع تقریب اظهار داشت: هر زمانی که مسلمانان به ریسمان وحدت چنگ زدند، موفقیت های بسیاری را به دست آوردند و توانستند اسلام را به غیر مسلمانان نیز عرضه کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده گفت: نکته ای که در بحث وحدت حائز اهمیت است و می تواند به ما در مسیر وحدت واقعی در میدان کمک کند، در وهله اول، درک مفهوم نفس و مدارای اسلامی است.
شیخ جواد خالصی، روحانی شیعه عراق، رژیم صهیونیستی را دشمن اصلی امت اسلامی خواند و گفت: دشمن تلاش میکند میان ما فتنهانگیزی کند و همه فرصتهای توسعه را از ما بگیرد.
نائب مسجد انور آدیس آبابا اظهار داشت: همانطور که ادای فرایض، نقش مهمی در تزکیه نفس دارند، پایبندی به وحدت نیز نقش مهمی در تزکیه امت اسلامی و تقویت قدرت آن خواهد داشت.
مدیر حوزه علمیه النبي الأعظم اظهار داشت: امروز وظیفه همه ما این است که در مورد مسئله وحدت جهان اسلام از همه ظرفیتهای خود استفاده کنیم و به این نکته توجه کنیم که شناخت دشمن مهمترین مسئله فراروی جهان اسلام است.
مدیر حوزه علمیه خواهران اهل سنت تایباد گفت: ما مسلمانان باید به برکت قرآن و سنت و عترت در راستای اعتلا و شکوه اسلام گام برداریم و اخوت و برادری خود را که از آموزه های دین اسلام است، حفظ نموده و از اقداماتی که در وحدت بین ما خلل ایجاد می کند، بپرهیزیم.